Si Pengembala Kambing :)

Pages

31 December 2014

Goodbye 2014

Assalamualaikum WBT


2014 finally comes to the end. I don't really remember what exactly happened during this year but it surely have its ups and down. I remembered I laughed and I cried during this year. So, lets just have some throwback on what happened this year shall we?

January
Birthday aku ke 22 tahun. Aku demam masa birthday. Selain dari tu, serious tak ingat apa lagi jadi bulan ni



February
- Start sem 6, masa ni still jadi Timbalan Presiden Kolej. Tapi hidup dah tak berapa busy macam masa jadi MTM Kebajikan dulu. Just busy dengan KPO je. 
- Photoshot untuk kelas tapi tak semua hadir.


March
- KPO dekat Cameron Highland. Aku tak boleh jauh dari unggun api masa dekat kem ni sebab suhu dekat situ sampai 4 degree Celcius. 
- Aku jugak dah start gelabah buat proposal FYP sebab dah dekat tarikh present masa tu, 
-Busy uruskan Nightwalk. Nasib lah aku AJK tak berapa significant so takde lah busy sangat. 




April
- Masuk bulan April je terus present proposal. Aku ingat masa ni dengan baik sebab aku menangis lepas proposal sampai SV aku risau. Wakakaka. 
- Malam Pesona Bintang VIII, my last involvement in college activity. Aku jadi AJK Protokol oi!

- Terpaksa rela jadi pelakon tambahan dalam filem pendek kolej bertajuk "KASUT" arahan Redza and Tajul sempena FESTIVAL FILEM PENDEK UPM. Menang tempat ketiga kot!

- Terbang ke Bandung, Indonesia sebab ada lawatan sambil belajar ke Universitas Panjadjaran. Aku kena menari kot sempena slot Kebudayaan. Patner tarian aku, as usual, Muezz. Sampai ke hari ni still kena bahan sebab kita orang berdua menari macam kayu *nangis tepi katil*


- Jejak kaki kat Malaysia je, esok tu Test Infra and hari tu jugak la anak-anak itik untuk FYP masuk. Serabut bhai. Jet lag tak habis lagi *poyo*

May
- Family Day AnSci. Peh, time ni rasa nak colic oi lepas makan terus main dodgeball. Nasib tak muntah je time main game tu. But, really enjoy the moment.

- Officially letak jawatan sebagai Timbalan Presiden. I'm free yooo!



June
- AnSci6 @ De Dengkil Stable. Time ni puas gila aku dapat tunggang kuda. Thanks Fitri. Plus, dapat hangout dengan classmates, borak pasal FYP masing-masing lepas seharian penat dekat ladang.


- Floria 2014 with classmates, saja je jalan nak hilangkan stress FYP katanya. Kah!


July
- Cuti sem dah start time ni, tapi still dekat UPM sebab run FYP. Dah start masuk makmal masa ni. Mencabar kot masa ni sebab chemical untuk FYP aku tak sampai-sampai lagi. Melangut je lah tunggu tak tahu nak buat apa. Kalau ada yang minta tolong sembelih experimental unit dorang ke, so tolonglah
- Berpeluang Ramadhan di UPM
- Birthday Nick ! Tapi Nick belanja kita orang sebab takde siapa tahu birthday dia.


August
- Kawan baik aku since Darjah 2 bertunang oi ! Esoknya tu aku tergopoh-gopoh balik UPM sebab kena masuk lab lagi -_____-"

September
- Paintball dengan classmates. Tak semua pergi tapi ramai jugak la yang join. Memang best gila !


- Diterima untuk berpraktikal di Island Horses, Langkawi. Semah dengan Muezz jadi saksi aku melompat macam kera kena cili masa dapat offer tu. Kah!


October
- Went to Dogathon 2014 and another controversial event, IWTTAD.


November
- Belajar buat patty dengan sausages

- FYP Presentation. No more tears shed cause I don't care anymore, I just want that thing to finish as soon as possible
- Majlis Apresiasi Pelajar Tahun Akhir (MAPTA) Fakulti Pertanian. Muezz dapat award Bachelor of Agriculture (Animal Science) Huhuuu.



Disember 2014
- AnSci6 Potluck. Makan sampai pengsan hoi! Sambil tu bincang pasal trip nak ke Melaka tu.

-AnSci6 @ Pantai Puteri *yang ini aku buat entry khas nanti*
- And the throwback games between us started
- Final Exam : Meat Science


p/s : some of gambar dalam entry ni aku curik dari Muezz and Azie. Mohon jangan saman aku. Aku dah bagi kredit ni. Heeee :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...