Si Pengembala Kambing :)

Pages

10 April 2012

Keluarga Sains Ternakan 2011/2012




Assalamualaikum WBT
Hari ni rasa macam nak perkenalkan ahli keluarga Bachelor Pertanian (Sains Ternakan) Intake 2011/2012 pulak. Tak nak buang masa, meh kita tengok gambar-gambar kacak dan cun dia orang

Presiden
Muezzudin Mohd Yahya
Orangnya serius tapi boleh dibawa berbincang.
Dia la yang paling master bab-bab haiwan exotic ni.
 Kalau nak tahu apa-apa pasal haiwan exotic, boleh la tanya dia ni.
InsyaAllah dia boleh tolong jawabkan.
Dia ni jugak partner breakfast aku.
Pagi-pagi mesti makan makaroni goreng + nasi goreng + bergedil
=)

Naib Presiden 1
Muhammad Saifuddin Sapar
Orangnya jenis happy-go-lucky.
Yang ni pulak master bab-bab fotografi ni
Nak gambar cantik?
Boleh minta Tajul jadi photographer


Naib Presiden 2
Noor Amirah Mohd Nor
Okay, ini aku lah. Aku la yang paling banyak menjerit dan marah-marah dalam kelas.
Membebel pun kasi kat aku jugak la.
Bukan ape, geram ngan korang nih kalau cakap tu buat tak dengar je. Haha

Naib Presiden 3
Rosnadiana Rosnadir
Orangnya sempoi je.
Senang nak diajak berbual
Ajak jalan-jalan pun senang :p

Setiausaha
Lim Su Ching
Ini budak paling kecik dalam kelas aku
Tapi semangat besar k?

Naib Setiausaha
Amirul Hakim Shaharul Badri
Hakim ni cool je
Buat apa pun maintain cool je
Dia ni senang nak minta tolong
Dah banyak kali aku minta dia tolong ajarkan akaun
Tapi asyik ada hal je buat aku tak boleh belajar dengan dia
Hakim ni jugak aktif dalam outdoor aktiviti
Bukan senang seyh nak cari laki macam dia

Bendahari
Shafeezah Mohd Taib
Jija ni pun jenis cool je
Dia yang paling gigih antara kami semua
Nota-nota lengkap semua kat dia
Selalunya info pasal apa-apa pun aku tahu dari dia la
Naib Bendahari
Ahmed Shah Masood Naseri
Shah ni susah nak explain macam mana orangnya
Nampak macam sombong
tapi sebenarnya orang yang kawan dengan dia je tahu dia macam mana
Dia ni suka McFlurry dengan 3 Layer Tea

Biro Akademik
Muhammad Shyafiq Dzulkifli
Orangnya sporting je
Dia ni pembekal novel FIXI aku
kebanyakan novel yang aku baca hasil promosi dia ni la

Biro Akademik
Siti Nazirah Mohmad Halid
Orangnya jenis sempoi je
Dia ni roommate aku
Suka sangat tengok movie k?
Tapi result bukan main gempak lagi

Biro Perhubungan
Muhammad Razi Abdullah
Razi ni pun rajin jugak
Nota-nota kuliah semua dia copy.
Kalau Jija tak ada,
boleh minta kat dia

Biro Perhubungan
Hashimah Hashim
Dia ni ex AsPer
Jadi banyak la jugak dia tahu
Kadang-kadang nak tahu something tanya dia la

Biro Peralatan
Mohd Amirul Haffiz Abdul Halim
Yang ni kalau aku cakap lebih-lebih korang cakap ape pulak kan?
Tapi aku xkira aku nak cakap jugak
dia ni relaks je
Even korang selalu tengok aku membebel dia
dia wat rileks je kan?
Tapi sekali dia keluarkan pendapat,
pendapat dia memang bernas
Dia ni gak BADANG kelas
Sebab tu Muezz pilih dia jadi Biro Peralatan kot
Senang nak angkat barang

Biro Peralatan
Nur Shamimi Zumbri
Aku rasa antara budak perempuan kelas aku,
dia la yang paling gagah sekali
Jangan main-main,
budak PALAPES ni
dia kejar ngan M16 jenuh nanti

Biro Kebajikan
Muhammad Salman Abdul Aziz
Yang ini pun sempoi je
Buat kerja dengan dia memang best la
Sempoi je tapi confident
Dia ni geng aku la ni
Jenis study last minute
Haha

Biro Kebajikan
Ezazura Abdul Rahim
Orangnya charming dan peramah
Ni pun senang nak ajak sembang
Nak ajak kenakan Muezz lagilah senang
Kan Kak Yong?

Biro Aktiviti
Ahmad Nuruddin Kamaruddin
Orangnya jenis cool
Antara top scorer kelas aku k?
Dia ni jugak terlibat dalam Pementasan Atap Genting Atap Rumbia sebagai Pak Salleh

Biro Aktiviti
NurulFarhani Rozali
Dia ni pun roommate aku
Paling suka tangkap gambar
Kalau nak buat dokumentation pasal kelas boleh la minta gambar dari dia
Aku rasa antara budak Melayu,
English dia paling hebat.
Huhu

p/s: ayaq tebu pleazz

Mohamad Arif Zulkipli
Orangnya pendiam je
Tapi kalau rapat dengan dia,
pandai bergurau jugak budak ni
Dia ni pun antara top scorer kelas aku la


Fitri Amirul Khairudin
Dia ni sempoi je
Ape yang aku boleh cakap pasal dia,
dia ni ringan tulang
kalau minta tolong tu,
InsyaAllah dia tolong
dia ni jugak serba boleh
macam-macam dia boleh buat

Goh Chong Hau
Satu-satunya Chinese guy dalam kelas kita orang
Tapi dia ni friendly dan tak sombong
Dia la sumber soalan bocor final sem lepas
Dia pun salah sorang top scorer kelas aku jugak

Muhammad Haffizul Fikri Nazeri
Salah seorang ex AsPer
dia ni kadang-kadang kalau bagi idea boleh buat aku tergelak gak
apa-apa pun,
jenis sempoi dan boleh diajak bergurau

Hafiz Hashim
Salah seorang ex AsPer jugak
yang ni memang ramah sangat-sangat
terkenal dengan tag line 'gizueeewww'
Ahmad Izzudin bin Isaruddin
dia ni pun ex AsPer
tap rapat sangat sebab jarang jumpa
tapi kalau dah jumpa tu
boleh je ajak bergurau
orangnya sempoi jugak


Muhammad Hakimi Ismail
Dia ni atlet negara ok?
Atlet lompat jauh
tapi tak sombong k?
jenis ringan tulang macam Fitri jugak
kalau minta tolong tu
InsyaAllah dia tolong

Muhammad Daud
ex AsPer
dia ni aktif ragbi untuk kolej
dia ni aku jarang dengar dia bercakap
tapi hari tu
dia bagi idea memang bernas

Nickcarlstann Hendry Mohan Nair
ex AsPer
dia ni asal dari Sabah ok?
kalau cakap pun kadang-kadang ada slang sabah lagi
tapi comel

Muhamad Khairul Anwar  Ismail
dia ni pun jenis sempoi
disebabkan dia ex dip
jadi banyak la pengalamannya
jadi selalu la dia explain bila aku dah sampai tahap bengong

Sariyan Hanif Mustapa
pendiam je orangnya
tapi kalau ajak bersembang tu boleh aje
cuma tak la terlompat sana sini macam aku
sugar glider dia manja kot

Mohamad Azwan Azhari
ex AsPer
dia ni terror kot teater
memang aku tabik la dengan teater arahan dia
dia ni sempoi ok?
ajak gaduh, ajak gurau semua boleh


Kiri : Muhammad Qayyum Mohd Nasir
orangnya bersemangat tinggi dan berpengetahuan
bersembang dengan dia memang boleh meluaskan pemikiran la
kadang-kadang dapat tahu benda baru jugak
terima kasih sebab berkongsi
*sila abaikan aku dan Muez ditengah tu*
Kanan: Fakhri Syahmi Suhaili
abang kuda merah ni kuat pyscho orang
aku la tu yang selalu kena
dulu tak rapat sangat tapi sejak masuk teater boleh ngam la
padan muka sekarang aku pun dah pandai pyscho ko

Lee Chia Yin
Chia Yin ni pendiam je orangnya
tapi tak la sombong
kalau ajak berbual boleh je
dia ni minat anime
aku selalu borak pasal pokemon ngan dia

NurFateha Ahmad Zabidi
te'ah ni antara yang rapat ngan aku
dalam kelas pun duduk sama2
dia ni la yang jadi pendengar setia aku
orangnya sempoi je


Nurfadzmira Huda Mohd Faudzi
ex AsPer
orangnya pun sporting je
dia ni aktif giler kot dengan macam-macam aktiviti
kadang-kadang aku jadi jeles
cmne la dia boleh involve dalam semua aktiviti
dalam masa yang sama masih boleh fokus dalam kelas
aku yang join satu dua aktiviti pun dah rasa serabut da

Anisah Razali
tak berapa rapat
sebab baru sem ni dapat sekelas
sem lepas tak sama kelas kecuali oral interaction skill
tapi orangnya tak sombong pun
kalau minta bagi tunjuk ajar tu
ringan tulang je kak anis ni tolong

Siti Nurzihanum Halim
kak Anum ni sporting
boleh gurau-gurau
kamera dia wat aku tak tahan tu
kalau nak gambar cantik leh minta kak anum tangkapkan

Nur Syafiqah Shukri
akak ni comel
aku suka tengok
selalu kena kacau dengan lecturer
kesian dia

Hanifa Syahida Darmaji
Dulu pernah satu group dengan kak Nani untuk Sains Tanah
orangnya sempoi
senang nak diajak berbincang

Nurul Afifah Ismail
yang ni selalu datang bilik
nak main-main dengan budak-budak 3 ekor tu
kadang-kadang minta tolong ajarkan aku
ringan tulang jugak menolong ni

Mimi Rosyazarina Che Mohd Rosli
kak mimi ni cun
suka aku tengok
walaupun baru kenal sem ni
tapi boleh la ajak bergurau dan loyar buruk

Fariha Zulkifli
kak fariha ni bersemangat orangnya dalam study
orang len dah boleh bantai bergosip
tak pun tido dalam kelas
dia maintain je fokus

Noorul Hidayah Md Saleh
jangan main-main dengan dia ni
salah seorang SUKSIS ok?
memang smart la kalau dia pakai uniform
dia ni minat warna kuning

Mok Pei Chyi
dia ni selalu buat Katang punching bag
dia jugak perkenalkan perkataan "38" kat aku
haha

Goh Shwu Meei
ni pun lately aku tgk dah buat Katang punching bag da
tapi apa-apa pun best kawan dengan dia
jenis tak lokek ilmu
kalau ada apa-apa yang dia tahu,
dia akan kongsi dengan kita orang semua


Kiri : Nor Asmahan Nor Azman
asma ni jenis boleh ajak bersembang
kadang-kadang lepak kat bilik dia dengan jija
ada la jugak bertukar-tukar gosip
hee :D
Kanan : Nurulain Mohamed Zain
kak ain ni pendiam je orangnya
aku pun rasanya jarang bercakap dengan dia
Kanan Belakang : Nur Atiqah Atan
ika ni pemalu orangnya
peminat cerita korea ni
kira seangkatan dengan azie la dia ni
tapi result still gempak k?

Kiri Depan : Nor Suhaila Ismail
ella ni satu sekolah dengan aku dulu
jadi dah lama la kenal
macam-macam la yang kita orang dah buat zaman sekolah dulu
haha

Kanan Depan : Nur Hafishah Johari
kak fisha ni walaupun pendiam
tapi kalau kena gaya
bleh je nak bergurau senda

Belakang kiri : Nor Farhana Roslan
budak ni kira comey la
habis dak laki kelas aku mabuk kepayang haa

Belakang Kanan : Norashidah Abdul Aziz
shida ni jenis sempoi
kadang-kadang kelam kabut pun ada
aku suka dengar dia cakap kedah
rasa macam balik kampung
hee

Depan Kiri : Madihah Ismail
madi ni pendiam
kalau senyum manis je

Depan Kanan: Asma Husnaa Abd Rahman
kak asma pun sme
kalau pendiam gak
tapi tak la sampai tak bercakap dengan orang


apa yang aku tulis ni,
semuanya berdasarkan pemerhatian aku sepanjang semester lepas
jadi harapnya tak ada la yang terguris hati
sebab kita pun dalam proses berkenalan lagi.
=)
SEKIAN DARI KAMI,
KELUARGA SAINS TERNAKAN INTAKE 2011/2012

Live Us To The Max






5 comments:

Wan Ahmad Izudean said...

wah.best kot entri macam ni..
macam nak buat jgak one day nanti..
:)

Noor Amirah Mohd Nor said...

haha
sbb ada dak kelas yg complain gmbr dorg xde dlm blog..
tu yg wat tu..

kusiberjalan said...

baru kenal orang lam sainsternak ahahah! =="

muezz@blaz said...

xde la pndai mne... yg common je...huhu malu la letak gmbo aku yg tu....huhu

Noor Amirah Mohd Nor said...

@kusiberjalan harap2nya lepas ni xde lg dak kelas kita dtg kat mira tnye "eh, dia ni nme ape? dak kelas kita ke?"

@muezz@balz asal ko nak malu pulak seyh?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...