Si Pengembala Kambing :)

Pages

21 March 2012

Encik dan Cik Bunga

Assalamualaikum

Aku memang ternanti-nantikan kelas Kokurikulum sebabnya kelas ni je pun aku nak enjoy. Kelas lain nak kena fokus (fokus la sangat) sebab ada exam. Tapi kelas koko ni tak ada exam, just penilaian je. Jadi rileks sudah. Hari tu , kelas koko kena pergi cari 20 jenis bunga dan nama dia sekali. Maka aku, Azie, Fany, Fitri, Shah, Arep dan Fisha pun mengembara la di sekitar kampus UPM memetik bunga-bunga yang ada. Jom tengok gambar-gambar ditempat kejadian


Jalan-jalan kutip bunga

Arep: Dah cukup ke 20 jenis bunga?
Aku: Belum la. Tak boleh mandi bunga la macam ni

Ce tunjuk sikit bunga apa yg ada

Aku : Bang, beli la bunga ni kasi kat mak we
Fitri : Berapa sen ni?
Arep : Murah je bang, beli lagi kasi kat mak sama

Shah : Bunga apakah ini?



Di bawah sinaran mentari pagi


Masih mencari

Jalan-jalan cari bunga

OMA! Shah bawak bunga!

Azie : Mira, situ ada bunga
Aku : Mana?



Berehat sebentar bersama bunga

Wee~

Akhirnya cukup jugak 20 jenis bunga

????


Dari DK5 hingga ke sini kami berjalan nak cari bunga

Dekat Australia?

Beransur balik ke DK5

Owh.. Cerah sikit

Arep : Jom semua, ikut aku nanti sesat

Perjalanan pulang Encik dan Cik Bunga
 Dah balik ke DK5, kita orang kena present pulak nama bunga dan simbolik bunga tu pada kami. Hah, masa ni mula la kami merepek. Memandangkan kami ni  Budak Ternak dan bukan la student Hortikultur, makanya kami dengan penuh yakin dan pasti, memberi nama bunga-bunga tersebut dengan nama rumput yang di makan lembu! -____-"

Mula-mula fasilitator aku macam tak nak percaya. Siap cakap nak Google lagi, minta ejaan dan sebagainya la. Tapi disebabkan muka kami ni confident je bagi ejaan kat fasilitator kami, makanya beliau percaya dan tak jadi nak Google. Haha. Sorry En Azman, bukan niat nak menipu, cuma kami memang tak tahu. Yang lawaknya, bila satu kelas bertanyakan nama-nama bunga dekat kami sebab dia orang kebanyakannya budak Sains dan ingat kami budak Pertanian, belajar la pasal nama-nama bunga ni. Memang la kami ni student Pertanian, tapi course kami lebih tertumpu pada haiwan dan bukannya tumbuhan. -____-"

Cantik kan?
Moral of the story : Tak semestinya kita student course A, kita tak ambil tahu apa yang student course B belajar. Kadang-kadang sikap ambil tahu tu tambahkan ilmu pengetahuan kita jugak =)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...