Si Pengembala Kambing :)

Pages

11 February 2012

Topup YES! 4G Guna CIMBClicks dan Maybank2u

Assalamualaikum

Semalam, tengah kelam kabut bagi anak-anak kaki empat yang berbulu dan comel makan, tiba-tiba handset aku berbunyi. Siapakah gerangan yang menelefon aku tu? Tengok skrin, terkedip-kedip "SHYaFiQ" ikut rentak One In A Million. Uiks. Apa hal si Katang ni telefon aku? Rindu ke? Haha. Rupa-rupanya nak tanya macam mana nak topup YES! 4G tu. Almaklumlah, nak check result exam dan nak buat pendaftaran kursus bagai. Aku cakap aku topup pakai Maybank2u, tapi Katang tanya macam mana kalau guna CIMBClicks. So, aku pun gigih la try. Bagi yang tak tahu caranya, meh aku nak story. Bagi yang dah tau, buat-buat tak tau je la =)

CIMBClicks

Langkah 1


Mula-mula login masuk dulu ke CIMBClicks. Dah login pilih Bill Payment

Langkah 2


Langkah 3


Selesai =)

Maybank2u

Langkah 1


Pergi ke homepage YES!

Langkah 2


Langkah 3

isi semua detail yang diperlukan

Langkah 4


Langkah 5



Bila portal Maybank2u keluar, korang isi la username dengan password korang, requesr untuk TAC dan isi TAC Code dan tekan submit. Nanti akaun korang akan di topup secara automatik dan boleh la korang online lagi =)

Harap info ni membantu

~Senyum Selalu~

2 comments:

MemoryFromMyBelovedOne said...

kalau nak terminate, mcam mana pulak ye?

aisya zainal said...

Salam. Nak tanya, no akaun YES tu macam mana?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...