Si Pengembala Kambing :)

Pages

09 February 2012

Mana Result?


Assalamualaikum

Hari ni dah 9 Februari 2012. Kalau ikut notis yang tertempek kat mana-mana papan kenyataan kat UPM sama ada di fakulti, blog hatta kafe sekali pun, keputusan peperiksaan sem lepas sepatutnya keluar hari ni. Walaupun ada ura-ura yang menyatakan result peperiksaan ditunda pada 10 Februari 2012. Siap ada sorang budak tu dah macam nak gaduh ngan aku gara-gara aku cakap 9 Feb. Haha. Benda simple je. Jangan sampai nak gaduh. Mungkin dia cuak sangat kot dengan result exam dia. Tapi aku masih berpegang teguh dengan notis di papan-papan kenyataan fakulti dan kafe Serumpun.

Jadi disebabkan tahap kedegilan yang tinggi serta tahap pegangan dan kepercayaan yang teguh terhadap notis itu, seteguh cat Nippon Weatherbond tu, yang tahan kulat, kotor dan cuaca. Aku pun gigih la pergi log in masuk eSMP untuk check result. Masa tu dah pukul 1.40 pagi. Tapi tak de pun. So, aku buat kesimpulan pagi esok la kot baru nak masuk. Tapi baru tadi aku check, still tak da. 

eSMP UPM

Jadi, nampaknya apa yang dikatakan oleh budak yang aku mention tadi mungkin betul. Lain kali aku tak nak percaya dah kat notis tu. Kasi malu aku je. Huhu. Tapi disebabkan tahap kreatif yang tinggi di kalangan penuntut-penuntut UPM ni, ntah macam mana dia orang buat, dapat la kami penduduk UPM yang tak tahu sabar nak tengok result exam tengok lebih awal daripada 9 Feb yang digembar gemburkan sebagai tarikh result exam keluar tapi tak keluar-keluar pun! Cumanya, aku nak la jugak tengok yang official punya. Kot-kot nak naik lagi ka. Apa-apa pun, jangan la turun harapnya. Kalau sem 1 dah terabur, sem yang depan macam mana kan?

Tuntasnya (ewah, ayat karangan BM masa SPM) UPM sengaja melatih tahap kesabaran aku dengan menambah satu hari lagi tarikh keputusan peperiksaan keluar.


p/s: ni iklan Nippon Weatherbond masa darjah 2 ke 3 dulu. Sapa ingat lagi sila angkat tangan.




Bye Bye

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...