Si Pengembala Kambing :)

Pages

13 February 2012

eSMP dan Perihal Pendaftaran Kursus UPM

Assalamualaikum

Alhamdulillah, lepas berhari-hari *tiga hari je* eSMP mengalami masalah teknikal, hari ni eSMP dah kembali normal. Sekaligus membenarkan aku menambah subjek untuk semester hadapan. Macam yang aku cakap dalam entry lepas, aku tinggal nak daftar subjek General Writing Skill aje lagi. Sebabnya, subjek ni ada prasyarat iaitu lulus Oral Interaction Skill. Memandangkan Oral Interaction Skill dah lulus walaupun tak cemerlang, maka harus la aku cepat-cepat mendaftar sebelum aku tercampak ke kelas lain atau lebih teruk kuota telah penuh.

Memandangkan hari ni hari pertama untuk mendaftar kursus, aku menjangkakan bahawa trafik eSMP mestilah sibuk yang amat mengalahkan kereta-kerata yang pulang berhari raya beratur nak bayar tol kat Tol Jelapang. Dan sangkaanku tepat sama sekali. Kali pertama aku login eSMP, loading berhenti sampai 33% je. Kali kedua, muncul benda alah ni kat skrin lap top cabuk aku.

webpage not available?
Kali ketiga, keempat, kelima dan aku tak ingat sampai kali ke berapa. Still tak boleh bukak. Okay. Sememangnya student UPM sangat berdedikasi dengan pelajaran masing-masing. Biarkan dulu. Layan FB 10 minit, try lagi sekali. Tak boleh jugak. Aish. Tak boleh jadi ni. Then teringat untuk bagi tau kat kawan-kawan lain. Buat la announcement dekat group SAINS TERNAKAN 2011/2012.


Tapi tengok Arif dengan Fitri tak online pulak. Sedangkan dia orang dah mewasiatkan agar inform dia orang kalau dah boleh daftar kursus. Jadi terpaksa la roger2 pakai SMS. Dah SMS dia orang, aku try lagi sekali. Nasib baik dah boleh. Buat la permohonan Tambah Kursus sebab dah lebih 18 jam kredit kan. Tapi tiba-tiba rasa cuak pulak. Sebabnya aku tengok kuota untuk Bachelor Pertanian (Sains Ternakan) tinggal 19 je lagi masa tu. Padahal ada lebih 50 orang pelajar Sains Ternakan (batch aku saja) yang tak daftar untuk General Writing Skill lagi. Tu belum masuk senior lagi. Harap-harapnya tak ada la senior Sains Ternakan yang ambil General Writing Skill sem ni.

Lepas tu Arif mesej. Katanya dah dapat daftar. Dan tadi bila aku check, kuota sudah penuh! Mengapakah perkara ini harus terjadi. Kalau tak ada kelas baru yang dibuka, alamatnya kena pandai-pandai la pulak aku tarik subjek sem masuk ke sem ni. Kalau tak, lagi parah sem 3 aku nanti. 

Permohonan aku masih dalam proses

Ada jugak classmate aku yang tak dapat tengok result sampai sekarang gara-gara status masih berhutang mereka. Padahal dia orang dah bayar dah yuran.

p/s: boleh tak aku minta personally dengan lecturer yang mengajar kelas General Writing Skill tu agar aku dapat belajar walaupun kuota dah penuh?


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...