Si Pengembala Kambing :)

Pages

29 January 2012

Pesta Konvo UPM ke 35

Assalamualaikum

Dah selamat berlangsungnya Majlis Konvokesyen UPM yang ke 35. Dah lama pun selesai pesta konvo ni. Aku je yang baru nak update gara-gara bosan cuti sem ni. Haha. Tahniah buat abang-abang, akak-akak yang dah graduate. Giliran aku? Empat tahun yang akan datang. InsyaAllah. Justeru itu, habis je test Hubungan Etnik dekat Kompleks Akademik A, aku, Muez, Fany, Shah dan Qayyum pergi ke Bukit Ekspo sebab dekat situ ada pesta konvokesyen. Jadi banyak la gerai-gerai yang dibuka disitu.

Tujuan utama kita orang nak pergi sana sebab dengarnya ada kedai jual haiwan. Hehe. Yang lain-lain tu aku macam tak berapa interested sangat. Sampai je Bukit Ekspo, hujan renyai-renyai. Tapi still tak patah semangat untuk melawat gerai-gerai di situ

Ayam kampung

Comel je kan?

Arnab pun ada jual jugak

Kucing yang gemuk macam Garfield

Hehe.. Aku berjaya buka sangkar dia

Ntah apa la Muez buat tu

Kambing ni mesti nak keluar.. Sebab tu dia asyik gigit kunci tu..

Aku suka kuda ni <3

Yeaah.. Dapat pegang kambing

Tapi tak dapat lama-lama dekat situ sebabnya hujan dah makin lebat. Makanya kami pun berlari la bertaburan dan bertempiaran pulang ke Kolej 15 yang tercinta. Disebabkan tak puas lagi, keesokannya aku, Dayah dan Qayyum pergi lagi ke Bukit Ekspo tu. Tapi kali ni tengok bunga orkid pulak. Walaupun aku tak minat, tapi aku ikut jugak. Haha

Krisantimum

Orkid laa

Posing jap.. Haha

Hasilnya, Dayah dengan Qayyum beli bunga orkid. Aku pulak berkenan sangat dengan teddy bear besar tu. Nak beli tapi tak bawak banyak cash masa tu. Kredit card akak tu tak nak terima pulak *bajet konon-konon ada kredit card. Disebabkan harga yang amat murah, aku pergi lagi sekali kat Bukit Ekspo semata-mata untuk beli teddy bear ini

Jadi, dengan rasminya nama teddy bear ni Mr H. Nape Mr H? Siapa yang dah tahu tu tahu la.

=)

Wassalam

4 comments:

muezz@blaz said...

hahaha semata2 nk jumpa hewan,,,, gerai len xkesah pun

Noor Amirah Mohd Nor said...

tau xpe.. tbe2 rse myesal lak xbeli GP mse tu.. haha

nurulfarhanirozali said...

aku tahu siapa.haha.
okay, lawak gile gmbr muezz menonong depn tiang weather tuh.
pesta konvo upm memg seronok!!

Noor Amirah Mohd Nor said...

fany, syuhhhh.. jgn bgtau disini.. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...